Grøntsagsleksikon

Peberfrugt

Peberfrugt kommer oprindeligt fra Mellem- og Sydamerika og kom til Europa med opdagelsesrejsende. Peberfrugten bliver også kaldt spansk peber og er en del af natskyggefamilien sammen med blandt andet tomat, aubergine og kartoffel. De mest almindelige peberfrugter herhjemme er rød, gul og grøn peberfrugt.

Tilberedning

Peberfrugt kan sagtens nydes rå, men den er også en fornøjelse, når den bliver tilberedt.

Bagte peberfrugter
Særligt rød peberfrugt er god at bage. Skær de røde peberfrugter i kvarte, og fjern kerner og hinder. Læg peberfrugterne på en bageplade med skindsiden opad. Pensl dem med lidt olivenolie, og drys dem med tørret oregano. Bag dem i ovnen ved 225 grader i 15 minutter, eller indtil skindet er sort og rynket. Servér dem som de er, eller brug dem som fyld i en sandwich.

Pesto af peberfrugt
Rød peberfrugt går også rigtig godt i en pesto. Rist hasselnødder i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter. Gnid skallerne af. Fjern stilk og kerner fra peberfrugterne, og bag dem i 20 minutter med skindsiden opad sammen med et par hvidløgsfed. Skrab den sorte skind af peberfrugterne, og blend alle elementer sammen med lidt røget paprika, citronsaft, salt og olivenolie. Servér sammen med grøntsagssticks, eller brug pestoen i en sandwich.

Syltet peberfrugt
Du kan også vælge at sylte din grønne peberfrugt. Fjern kerner og stilk fra peberfrugterne, og kom dem i en saltlage sammen med løg og hvidløg. Lad lagen stå i et døgn. Kom derefter peberfrugterne i en opkogt lage af eddike og sukker. Kom lidt dildskærme ved, og hæld det hele i et sylteglas. Brug de syltede peberfrugter i en sandwich eller som et element på tapasbordet.

Grønne råd

Få dem friske
Peberfrugter skal være faste og må ikke have rynket skind.

Smager godt sammen med
Peberfrugter smager forskelligt alt efter farven. Rød peberfrugt har en frisk og let sødlig smag, mens andre peberfrugter som fx den grønne er mere skarp og let krydret. Rød peberfrugt går godt sammen med skarpe og friske smage som fx hvidløg, persille, valnødder og parmesan. Grøn går godt med lidt mildere smage som fx kylling, laks og svinekød.

Opbevaring
Peberfrugter opbevares bedst ved 8-10 grader, og kan holde sig i 7-14 dage, alt efter hvilken type du har købt.

Sæson
Peberfrugter kan du få fat i hele året.

#lidtgrønnere tip

Du kan bruge kernerne fra peberfrugten til at gro dine egne i køkkenhaven.