Tilberedning
Da dild er en krydderurt, bliver den næsten altid kun brugt i frisk form, men den kan sagtens bruges som andet end lidt pynt på toppen.
Lav en dildpesto
Dild fungerer rigtig godt i en pesto. Tag et par bundter dild og blend med rapsolie, æblecidereddike, vesterhavsost, solsikkekerner og lidt salt, indtil massen er så glat eller grov, som du ønsker. Servér dildpestoen til et stykke dampet laks.
Hjemmelavet dildsnaps
Dildsnaps er perfekt til jule- eller påskefrokosten. Hæld en flaske vodka over et bundt frisk dild, og kom det i et stort syltetøjsglas. Stil glasset et mørkt, køligt sted og omryst blandingen dagligt. Lad glasset stå i 3-5 dage alt efter, hvor kraftig smagen af dild skal være.
Cremet dilddressing
En lækker dilddressing er både hurtig og nem at lave. Hak et bundt frisk dild, og kom det i ca. 200 gram creme fraiche. Tilsæt lidt akaciehonning, citronsaft, salt og peber. Bland det hele og smag til med mere salt og peber. Servér dressingen til fx friske rejer eller røget laks.