V-label og Nøglehulsmærket – hvad betyder mærkningerne?Mærkninger

European Vegetarian Union - V-label


Det gule V-mærke er et fælles europæisk mærke, som viser, at varen er vegansk eller vegetarisk. Vegetariske produkter indeholder ingen kød, mens veganske produkter ikke indeholder noget, der stammer fra dyr (altså heller ikke æg eller mælkeprodukter).

Det er organisationen European Vegetarian Union, som giver tilladelse til at bruge produktet, og flere end 10.000 produkter i 27 forskellige lande bærer mærket. Hos Den Grønne Slagter finder du mærket på vores Veggie Pålæg. Vi har både veggie sandwich-skiver og veggie pålæg med peberfrugt.

European Vegetarian Union logo


 

Nøglehulsmærket

Kort fortalt skal det grønne nøglehulsmærke hjælpe dig som forbruger med at træffe sundere valg. Det er et fælles, nordisk mærke, og hvis du står med en vare i hånden, som har nøglehulsmærket, betyder det, at varen lever op til en række krav.

Du finder nøglehulsmærket på mange forskellige typer varer, og kravene varierer alt efter, om der er tale om kornprodukter, kødprodukter, nødder eller noget helt fjerde. Kravene til nøglehulsmærkede produkter indeholder blandt andet en begrænsning på mængden af sukker, salt, fedt og transfedtsyrer og for nogle varer et minimumskrav til mængden af kostfibre. Du finder nøglehulsmærket på mange pålægsprodukter fra Den Grønne Slagter.

Nøglehulsmærket logo

Kilde: foedevarestyrelsen.dk

 

Produkter med nøglehulsmærket eller v-label

Lignende artikler

Loading...