10 nemme snacks – bliv inspireretSnacks

Melder lækkersulten sig hos dig ud på eftermiddagen, eller mangler du inspiration til smagfulde snacks til madpakken, skal du læse med her! Her får du 10 nemme opskrifter på hjemmelavede snacks og mellemmåltider, der kan hjælpe dig med at stille den lille sult.

 

Idéer til snacks til madpakken

For at give dig et bedre overblik har vi delt snackidéerne op. Her får du fem gode bud på snacks, der passer perfekt ned i madpakken og nemt kan nydes på farten.

1. Æggemuffins med kylling og spinat

Mangler du en lækker og sund snack, der passer lige ned i madpakken, er æggemuffins et oplagt valg. De tager kun en halv time at lave, og du kan fylde dem med den slags fyld, du bedst kan lide. I vores opskrift har vi brugt kylling og spinat, som er et godt match med masser af smag.

Se opskrift på æggemuffins

 

2. Minipizza med kartofler og spegepølse

Minipizzaer er et sikkert hit i madpakken – og en børnevenlig snack, hvor det er nemt at gemme ekstra grøntsager forklædt som pizzatopping. Prøv vores opskrift på minipizza med creme fraiche, kartofler og spegepølse.

Lav minipizzaer med kartofler

 

3. Hjemmebagte sandwichbrød med spinat

En god snack til madpakken er sandwichbrød med spinat. Den grønne spinat gør brødene saftige, og fuldkornsmelet giver fylde. Du kan smøre sandwichbrødet med alt fra pesto til hummus, og det er en god snack on the go.

Bag sandwichbrød med spinat

 

4. Smoothie med mango og ingefær

Er du ude efter en sød snack, der kan kvikke dig op, skal du lave en smoothie! Find din yndlingsfrugt frem, og blend dem til en cremet smoothie. Det tager ingen tid at lave - så er det nemt at have med i tasken og mætter godt. Vil du have ekstra spark, kan du pifte din smoothie op med ingefær.

Prøv en frisk mangosmoothie

 

5. Indbagte farsbrød i fillodej

Hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af madpakken, kan du give dig i kast med indbagte farsbrød. De kan skæres ud i mundrette bidder, så de er nemme at spise på farten, og du kan fylde dem med masser af gode grøntsager. Vores version er lavet med veggie fars.

Lav indbagte farsbrød i sprød filodej

 

Idéer til mellemmåltider

Hvis du mangler inspiration til en lækker snack, du kan spise derhjemme, er her fem idéer til mellemmåltider, du hurtigt kan forberede hjemme i køkkenet.

6. Snackfad med hummus og grønt

Mad smager bare bedre, når det er pænt anrettet. En nem vej til en lækker snack er et snackfad med pindemadder, sprøde grøntsager og cremet dip. Du kan for eksempel kombinere kyllingebryst med agurk, gulerødder og hummus.

Anret snackfad med pindemadder

 

7. Portobellosvampe med kalkunbacon

Portobellosvampe med gedeost og kalkunbacon er en luksussnack til dig, der vil forkæle dig selv lidt ud over det sædvanlige. Du kan også bruge opskriften som appetizer eller tilbehør til en hovedret.

Lav portobellosvampe med bacon

 

8. Bruschetta med tomat og feta

Bruschetta er en italiensk klassiker, der kan fortolkes på et væld af forskellige måder. Her får du en mundret og smagfuld snack, som kun tager et kvarter at lave og kan toppes med alverdens lækre toppings.

Se opskrift på nem bruschetta

 

9. Grøntsagsstave med dip

Mangler du en sund snack til en aften på sofaen? Grøntsagsstave med dip er et godt alternativ til den klassiske chips-med-dip-kombination. Så får du stadig den lækre, cremede oplevelse – sammen med sprøde og friske grøntsager.

Prøv grøntsagsstave med dip

 

10. Alverdens lækre dip-mixes

Dip er generelt en genial vej til ekstra grønt. Du skal blot bruge en blender eller en stavblender, så kan du trylle stort set alle grøntsager om til dip. Det er et godt snacktilbehør, og du kan både servere det med grøntsagsstave, brød og tortillachips til.

Lav en cremet gulerodshummus

 

Hvad skal jeg spise, når jeg er lækkersulten?

Du kan sagtens stille din lækkersult uden at ty til chips eller slik. Hvis du har lyst til noget sødt, kan du tilfredsstille trangen med frugt – og du kan gøre din sunde snack endnu lækrere ved at blende frugten til en cremet smoothie.

Prøv en lækker hindbærsmoothie

 

Hvad kan man spise som aftensnack?

Mangler du en god, sund snack til en aften på sofaen, så prøv at skære agurker og gulerødder i stave, og lav din yndlingsdip til. Det er et godt alternativ til chips med dip. Du kan også lave ristede kikærter, de fungerer næsten som en slags peanuts.

Lav ristede kikærter med paprika

Lignende artikler

Loading...