Hamburgerryg - med confiteret græskar

Hamburgerryg - med confiteret græskar

Ingredienser, 4 personer

  • 1 kg Græskar
  • 1 stk. Æble
  • 4 dl. Æblemost
  • 1 spsk. Peberkorn
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Frisk oregano eller persille
  • 4 skiver Groft rugbrød
  • 8 skiver Den Grønne Slagter Hamburgerryg
  • 1 tsk. Salt

Fremgangsmåde

Fjern skal og kerner fra græskar, og skær det i store stykker.

Skræl æblet, skær i kvarte og fjern kernehus. Skær i gode bidder.

Læg græskar og æbler over i et fad, og hæld æblemost ved til det dækker nogenlunde. Peberkorn tilsættes.

Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter ved 180C. Kig nu og da efter, om der er væske i fadet. Hvis ikke, så tilsæt lidt mere æblemost, så bunden af fadet er dækket.

Når græskar og æbler er tilpas møre, så smages de til med eddike, lidt salt og frisk oregano.

Gemmes på rene, skoldede glas i køleskabet.

Brug de confiterede græskar som lækker topping til Den Grønne Slagter Hamburgerryg på groft brød.